HomeMedisch WoordenboekLinksSitemapContact

1.2 Wie zijn wij?

Wij zijn een vereniging voor mensen die aan de ziekte Multipel Myeloom of de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker, lijden, en voor hun familie en vrienden.

Het is een ziekte die niet zo héél veel voorkomt maar ze treft toch zo’n 500 ŗ 600 nieuwe zieken per jaar in België. Wanneer deze lotgenoten op zoek gaan naar informatie, is die vaak niet zo gemakkelijk te vinden. De meeste mensen kennen deze vorm van kanker vaak niet waardoor men op heel wat onbegrip stuit tijdens deze zoektocht.

Wanneer de diagnose gesteld wordt, staat uw wereld op zijn kop. Er komen zoveel indringende vragen en gevoelens in verband met de ziekte op u af. Ook de zorg om uw familie en vrienden blijkt plots niet meer zo vanzelfsprekend te zijn.

Heel veel vragen houden u bezig. Wat voor een ziekte is dit? Sta ik hier alleen mee? Hoe gaat het met anderen die deze ziekte moeten doormaken? Welk zijn de vooruitzichten die ik heb? Hoe zit het met de behandeling? Hoe ziet mijn leven er uit binnen x aantal tijd en behandelingen? Dit zijn vragen die ieder van ons zich regelmatig stelt en waarop het antwoord niet eenvoudig te vinden is. Nog veel méér vragen zitten in uw hoofd en u kan er moeilijk weg mee.

Als patiëntenvereniging willen we hier wat aan doen zodat u, en zoveel andere lotgenoten, niet in de kou blijven staan met al uw vragen, onzekerheden, …. Met deze website willen we u een houvast geven door u concrete, evenwichtige en betrouwbare informatie aan te bieden.

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn wij aangesloten bij: