HomeMedisch WoordenboekLinksSitemapContact

1.3.5 PatiŽntenkaart

Als multipel myeloompatiënt is het belangrijk dat u uw gezondheid en de behandelingen die u krijgt zeer goed zelf mee opvolgt. In sommige omstandigheden is dit niet altijd vanzelfsprekend. U vergeet vb. belangrijke zaken te vermelden bij een bezoek aan de huisarts of tandarts, u bent al eens in een crisissituatie waarbij u helemaal niet denkt aan wat goed voor u is of niet …
Daarom hebben we eraan gedacht om een patiëntenkaart te maken waarop uw persoonlijke gegevens vermeld staan én enkele belangrijke tips voor onze hulpverleners. Deze kaart wordt gratis ter beschikking gesteld van onze lotgenoten.

Op zo’n kaart moeten natuurlijk de meest recente gegevens vermeld staan. Daarom is het belangrijk dat deze regelmatig aangepast wordt bv. bij adreswijziging, na een allogene transplantatie (de bloedgroep heeft zich bij de meeste patiënten aangepast aan deze van de donor), wanneer er wijzigingen zijn bij de andere gegevens over uw medische toestand. In al deze situaties vraagt u dus best zo vlug mogelijk een nieuwe gratis kaart aan.

Ook wanneer u graag op reis gaat, denkt u er best aan om tijdig een anderstalige kaart (Frans of Engels) aan te vragen.

Alle lotgenoten die graag over zo’n kaart beschikken, kunnen het aanvraagformulier invullen.