HomeMedisch WoordenboekLinksSitemapContact

2.1 Inleiding

Als Contactgroep voor Multipel myeloom Patiënten in Vlaanderen, CMP Vlaanderen vzw, willen we u, lotgenoten, partners, verzorgers, familie en vrienden van lotgenoten, een riem onder het hart steken.

Wij bestuursleden, zelf lotgenoot of partner van een lotgenoot, weten zeer goed wat er omgaat in het lichaam en de geest van ieder van u als de diagnose gesteld wordt. Ook wanneer u moeilijk te verwerken informatie krijgt over uw ziekte en de toestand waarin uw lichaam zich bevindt.

Informatie over zware therapieën kan u wel eens overdonderen waardoor u het noorden misschien wat uit het oog verliest. De angsten die hierdoor ontstaan, kunnen u lelijk in hun macht krijgen en misschien ook wel houden. Dan is hoopvol uitkijken naar beterschap na de behandeling, vaak niet eenvoudig!

Daarom kan u altijd bij ons aankloppen, een telefoontje kan soms wonderen doen. Een mail of een brief kan u ertoe aanzetten om uw verhaal eens uit te schrijven en te delen met anderen. Ook een onverwacht kaartje kan de zorgen eventjes wegschuiven. Het zijn eenvoudige dingen die het leven zoveel mooier kunnen maken!

‘Steun vinden bij elkaar’ is een slogan die in onze contactgroep bovenaan op de lijst staat! Deze woorden helpen ons om die steun te zoeken én te bieden. Door deze steun te kunnen geven aan veel lotgenoten krijgen we ook heel veel terug en kunnen we samen nog mooie jaren beleven!

Wij wensen u allen veel sterkte toe, maar willen u ook bedanken om samen met ons de moeilijke weg verder te gaan!