HomeMedisch WoordenboekLinksSitemapContact

1 Welkom op de website van CWP-Vlaanderen

Toen u de diagnose te horen kreeg, wist u nauwelijks waarover het ging. De dokter vertelde u waarschijnlijk dat het een zeldzame ziekte is, verwant met multiple myeloom, wat u al niet veel wijzer maakte. U hebt wel onthouden dat de ziekte ongeneeslijk is, en op uw angstige vraag ‘Hoe lang heb ik nog?’ is het mogelijk dat het antwoord luidde dat niemand dat kan voorspellen. Ieder van de waldenströmpatiënten is vertrouwd met uw angst en onzekerheid en met de betrokkenheid van degenen die rond u staan. Hoewel geen agressieve kanker vraagt deze ziekte toch de nodige aandacht omdat deskundig onderzoek bemoeilijkt wordt, juist omwille van de zeldzaamheid.
De Contactgroep Waldenström Patiënten (CWP) is een vereniging voor patiënten met de ziekte van Waldenström en maakt deel uit van de CMP-Vlaanderen (Contactgroep Myeloom Patiënten Vlaanderen).
De bedoeling van onze contactgroep is patiënten met de ziekte van Waldenström met elkaar in contact te brengen, ervaring uit te wisselen, het opvolgen van de nieuwe geneesmiddelen en het geven van toegankelijke voorlichting over de ziekte.

Op deze website heten wij hartelijk welkom pas gediagnosticeerde patiënten zodat ze rustig kunnen nalezen wat de dokter hen heeft verteld, patiënten die nog steeds onzeker zijn over de ziekte, de prognose, de behandeling of het resultaat, iedereen die betrokken is – partner, vriend, zorgverlener.

Nieuws

»1-6-2013 - Nationaal symposium 19 Oktober 2013 te Antwerpen (10 – 16 uur) , met speciale bijeenkomst voor Waldenström patienten
Kijk bij Agenda - Nieuws voor uitnodiging en route beschrijving

»13-06-2012 - Verslag "Derde Internationaal Patiëntenforum over Waldenströms Macroglobulinemia" London 11 Maart 2012
kijk bij:
Agenda - Nieuws